Glas Javnosti

PETRUŠEV: Cilj Amerike je da oslabe, podele i konačno unište Rusiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Sjedinjene Američke Države su postavile sebi cilj da „oslabe, podele i konačno unište“ Rusiju, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

„Amerikanci su uneli u novu strategiju nacionalne bezbednosti koju je predsednik SAD odobrio pre mesec dana svoje sebične pristupe i sopstvene stavove o svom načinu života“, rekao je Patrušev u Brjansku na konferenciji o bezbednosti u Centralnom federalnom okrugu.

"Ovaj temeljni dokument, koji definiše dugoročnu politiku Sjedinjenih Država, još jednom ističe izuzetnost Amerike, potvrđuje nameru da svoj model demokratije nametnu celom svetu. Time, zvanično, obezbeđujući superiornost nad drugim državama, Vašington je spreman da preduzme sve mere za postizanje svojih sebičnih ciljeva“, dodao je sekretar Saveta bezbednosti.

U strategiji se navodi da Kina predstavlja najozbiljniji geopolitički izazov Americi, dok je Rusija neposredna i stalna pretnja regionalnom bezbednosnom poretku u Evropi, podsetio je Patrušev.

"Proglašavajući našu zemlju izvorom nestabilnosti, SAD formiraju antiruske saveze, povećavaju vojnu moć, raspoređuju snage NATO-a u blizini naših granica. Istovremeno, marionetski kijevski režim, koji je preuzeo vlast uz pomoć anglosaksonaca, kao rezultat državnog udara, koristi se kao udarna pesnica protiv Rusije“, istakao je sekretar Saveta bezbednosti.

„Cilj Sjedinjenih Država je da oslabe, podele i na kraju unište našu zemlju. Da bi to uradile, sejući mržnju prema multinacionalnom ruskom narodu, podržavaju razvoj ultradesničarskih ekstremističkih i nacionalističkih ideja koje propovedaju banderovske formacije koje su se preporodile u Ukrajini“, zaključio je Patrušev.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR