Glas Javnosti

NOVI DETALJI NAPADA: Bombašica iz Istanbula planirala bekstvo u Grčku

Svet
Autor: Glas javnosti

Ahlam Albašir, žena osumnjičena da je izvršila teroristički napad u nedelju u Istanbulu, u kojem je poginulo šest a povređena 81 osoba, planirala je bekstvo u Grčku. Policija je uhapsila njene pomagače.

Istraga o terorističkom napadu koji se dogodio u ulici Istiklal nastavlja se pod koordinacijom dvojice zamenika glavnog tužioca i osam javnih tužilaca u Istanbulu.

U istrazi, u kojoj je dosad privedeno 50 osoba, među kojima i osumnjičena Ahlam Albašir, uhapšeni su i neki radnici tekstilne radionice u kojoj je osumnjičena neko vreme radila na kamufliranju.


U okviru istrage utvrđeno je da su osumnjičeni Amar J. i Jasir K. na dan napada doveli Albašir i odbeglog osumnjičenog B. u Bejoglu i ostavili ih u blizini trga. Osumnjičeni Jasir K. i B. kasnije su se vratili u četvrt Esenler.

Albašir je posle izvršenog napada pozvala Jasira K. I tražila da je „pokupi“, na šta joj je on odgovorio: „Policija je svuda, ne mogu da dođem“. Albašir je potom taksijem došla do Esenlera. Utvrđeno je da je osumnjičeni Ahmet J. odveo Albašir iz Esenlera, odakle je trebalo da je prokrijumčari u Grčku.

Ahmet J, koji nije uspeo da sprovede plan prebacivanja u Grčku, nije bio kod kuće u momentu kada je policija upala i tamo pronašla, a zatim je i privela, prenosi N1.


Navedeno je da je jedan od osumnjičenih Amar J. odveo odbeglog osumnjičenog B, koji je boravio u istoj kući s Albašir u Jedrene kako bi ga poslao u Bugarsku, a zatim se vratio u Istanbul.

Kriminalistička obrada nad 50 osumnjičenih se nastavlja, a među njima su i Amar J. i njegov brat Ahmet J. koji su među poslednjim uhapšenim u dosadašnjem delu istrage.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR