Glas Javnosti

PERVERZNO: Tajlandska stranka uoči izbora obećava legalizaciju seksualnih igračaka

Svet
Autor: Glas javnosti

Konzervativna tajlandska politička stranka nastoji da pridobije birače uoči opštih izbora, koji će se održati u maju obećanjem o legalizaciji seksualnih igračaka, ukazujući na fiskalne i neverovatne ostale pogodnosti.

Demokratska stranka bila je glavni igrač u tajlandskoj politici od četrdesetih godina prošlog veka, ali je na izborima 2019. doživela neuspeh, a nedavno sprovedene ankete pokazale su da joj je popularnost znatno pala. Izbori će se održati 14. maja.

„Seksualne igračke su korisne jer mogu da rezultiraju smanjenjem prostitucije, kao i manjim brojem razvoda zbog neusklađenosti seksualnog libida i zločina koji se povezuju sa seksom“, rekla je predstavnica stranke Račada Tanadirek.


Dodala je i da vlada propušta priliku da prikupi porez na legalan uvoz erotskih stimulatora.

I dok se u nekim delovima Tajlanda seksualne igračke smatraju „nemoralnim“, mnoge se i dalje ilegalno uvoze u kraljevstvo iz inostranstva, stoji u objavi stranke.

Svi oni koje osude zbog njihove prodaje suočeni su s izdržavanjem zatvorske kazne u trajanju i do tri godine ili novčanom kaznom do 1.800 dolara, iako su takve igračke dostupne u slobodnoj prodaji na uličnim štandovima u nekim četvrtima Bangkoka.

Račada je rekla da trenutno ne postoji kontrola kvaliteta uvezenih seksualnih igračaka, koje su često nesigurne ili opasne za upotrebu.

Demokratska stranka u predizbornoj kampanji ističe da podržava legalizaciju takvih predmeta za osobe starije od 18 godina.

Reč je o najstarijoj tajlandskoj stranci, koja je imala četiri premijera. Poslednji, Abisit Vejahiva je vladu vodio od 2008. do 2011. godine.


Ali, popularnost stranke je pala na kontroverznim izborima 2019. godine, kada je premijerom imenovan vođa državnog udara Prajut Čan-o-Ča.

Aktuelne ankete pokazuju da Demokratska stranka ima znatno manje od 10 odsto podrške stanovništva.

Stranka je prošle godine bila upletena u seksualni skandal. Tada je 14 žena podnelo zvanične žalbe protiv bivšeg zamenika šefa stranke, Prina Paničpakdija.

On negira optužbe, koje su još na sudu, prenosi N1.

BONUS VIDEO


Celi je april bio kišan i nije bilo puno prilika za radove. Ostalo je još par dana do kraja meseca, ali ima delova gde je zemlja još uvek vrlo mokra, a nova kiša se prog

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR