Glas Javnosti

OVO JE ZVERSTVO! Bombardovana dečja bolnica u Mariupolju, mnogo je ubijenih i ranjenih žena (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Dečja bolnica u Marijupolju, lučkom gradu na jugu Ukrajine, navodno je potpuno uništena u ruskom bombardiranju, objavilo je gradsko veće Marijupolja.

- Ruske okupacijske snage bacile su više bombi na dečju bolnicu - objavili su uz snimak devastacije.

Ukrajinski zastupnik u parlamentu Dmitri Gurin rekao je BBC-jevoj novinarki da je u ruskom bombardiranju dečje bolnice i porodilište ubijeno i ranjeno puno žena.

- To je sve jedan kompleks - porodilište i dečja bolnica. Puno je ubijenih i ranjenih žena. Još ne znamo ništa o deci i novorođenčadi - rekao je Gurin.


- Porodilište u centru grada, odeljenje za decu i odeljenje za internu medicinu... sve je uništeno u ruskom vazdušnom napadu na Marijupolj. Upravo - objavio je Pavlo Kirilenko, šef regionalne administracije regije Donjeck.



Prema dostupnim podacima, ruske snage su potpuno opkolile Marijupolj, a grad je već danima izložen teškim napadima ruskih snaga. U ruskim vazdušnim udarima napadnuti su civilna infrastruktura i rezidencijalna područja grada, a hiljade ljudi su bez hrane, vode i struje.


Crveni krst je situaciju u Marijupolju opisao kao "apokaliptičnu", a zamenik gradonačelnika kaže da je u gradu ubijeno 1.200 ljudi.

Zelenski: Zverstvo!

Volodimir Zelenski kaže da su deca zatrpana u ruševinama nakon što je ruski vazdušni napad navodno pogodio porodilište u Marijupolju Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kaže da su deca zatrpana pod ruševinama nakon što je ruski vazdušni napad pogodio porodilište u Marijupolju.



- Direktni napad ruskih snaga na porodilište. Ljudi, deca su pod ruševinama. Zverstvo! Koliko dugo će svet biti saučesnik ignorisanjem terora? Odmah zatvorite nebo! Zaustavite ubijanja! Imate moć, ali izgleda da gubite čovečnost - naveo je Zelenski na Tviteru ponavljajući poziv NATO zemljama za stvaranje zone zabrane leta iznad Ukrajine.


Podoljak: Umesto novih života - smrt

Savetnik ukrajinskog predsednika Volodimir Zelenski kaže da su porodilje i deca pod ruševinama nakon što je Rusija navodno izvela vazdušni napad koji je ozbiljno oštetio dečiju bolnicu.



- Ruske snage "brišu" Marijupolj na naše oči. Dogodio se direktan udar na porodilište. Porodilje i deca su pod ruševinama. Umesto novih života – smrti. Zar neće biti dovoljno zatvoriti nebo nad Ukrajinom? Zar nije argument da se zaustavi ubijanje? - napisao je na Tviteru Podoljak.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR