Glas Javnosti

OVO JE POTPUNO NEOČEKIVANO: Rusi u blizini Moskve prave selo za odbegle Amerikance

Svet
Autor: Glas javnosti

Hiljade zapadnjaka želi da pobegne od radikalnih liberalnih vrednosti, tvrdi ruski advokat za imigraciju Timur Beslangurov.

„Izgradnja „američkog sela” za 200 porodica konzervativnih imigranata počeće u Moskovskoj oblasti 2024. godine“, rekao je advokat za imigraciju na sednici Međunarodnog pravnog foruma u Sankt Peterburgu.

„U suštini, to su pravoslavni hrišćani, Amerikanci i Kanađani koji iz ideoloških razloga žele da se presele u Rusiju“, rekao je on.


Moskovska regionalna uprava odobrila je projekat, ali će potencijalni migranti sami finansirati naselje, precizira Beslangurov. On kaže da će „američko selo“ biti izgrađeno u Serpuhovskoj oblasti, koje se nalazi južno od prestonice.

Desetine hiljada zapadnjaka želelo bi da se preseli u Rusiju, tvrdi advokat.
„Razlozi su poznati, to je nametanje radikalnih levo-liberalnih vrednosti na Zapadu, koje u suštini nemaju granica. Danas imaju 70 polova, sutra ko zna šta još“, rekao je Beslangurov na konferenciji.

„Mnogi ljudi to ne razumeju i žele da emigriraju. Mnogi biraju Rusiju, ali se suočavaju sa ogromnim brojem birokratskih problema vezanih za nesavršenost ruskih imigracionih zakona.

Jedna potencijalna grupa imigranata su tradicionalistički katolici koji su „beli Amerikanci sa mnogo dece“, koje američka vlada smatra ekstremistima, rekao je Beslangurov.


U dopisu FBI koji je objavljen u februaru, „radikalno-tradicionalističke katoličke vernike“ navodi kao potencijalne „rasno ili etnički motivisane nasilne ekstremiste“.

Nakon što je 19 republikanskih državnih tužilaca zatražilo od savezne vlade da zaustavi svoju „antikatoličku netrpeljivost“, FBI je odbacio dokument.

Glas javnosti/S04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR