Glas Javnosti

OVO JE NAJJEFTINIJA DRŽAVA ZA ŽIVOT: Karta za prevoz košta 3 centa, ručak 22 centa

Svet
Autor: Glas javnosti

Pakistan je, prema podacima stranice „The World of Statistics“, proglašen najjeftinijom državom za život. Da bi proverio da li je to zaista tako, Džoš Larkin s kanala The Burnt Chip na YouTube-u otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i financsijski centar – Karači.

U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 evra zamenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao da istraži šta sve s time može da kupi u jednom danu. Svoje doživljaje zabeležio je kamerom i video objavio na YouTube-u, gde ga je dosad pregledalo više od 2,5 miliona ljudi.

Džoš Larkin na početku dana osvežio se tradicionalnim pakistanskim pićem doodthom – koje se pravi od mleka, šećera, leda i gaziranog napitka, na ulici za svega 30 rupija.


Za ručak je pojeo biryani – začinjeno jelo napravljeno od pirinča, krompira i piletine – i popio Pepsi za svega 30-ak centi, a za večeru uživao je u ražnjićima od morskih plodova za koju je potrošio otprilike sličan iznos.

U Karačiju je isprobao jahanje deva, vozio se tuk-tukom i pogledao ples otrovnih zmija uz zvuk frula. Autobusku kartu platio je samo tri centa.

U šetnji Karačijem otkrio je da iznajmljivanje stana u tom gradu košta oko 50 britanskih funti ili 60-ak evra, što je barem pet do deset puta jeftinije nego u većini evropskih gradova.

Šta je sve Džoš Larkin video, iskusio i probao u Karačiju za nešto više od jednog evra u najjeftinijoj državi za život, pogledajte u njegovu videu u nastavku teksta, prenosi N01S.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR