Glas Javnosti

NAJLEPŠA VEST JUTRA: Država će POMOĆI devojčici koja prodaje KROFNE za LEČENJE OCA! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da se porodica devojčice koja prodaje krofne za lečenje oca nije obratila državnim institucijama za pomoć, dodaje da će naravno pomoći koliko budu moglI

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da će država pomoći koliko bude mogla porodici devojčice Nine Ninković (11), koja prodaje krofne u Novom Sadu za lečenje oca Zorana.

On je dodao da će se država uključiti iako se porodica njima nije obratila za pomoć.

- Nije pitanje pomoći, novca ima pomoći ćemo. Zamolio sam ministarku zdravlja da stupe sa njima u kontakt i da vidimo kako možemo da pomognemo. Država će kao i uvek pomoći i njemu - rekao je Mali.

Podsetimo, kako bi pomogla u lečenju svog oca, Novosađanka Nina svakodnevno prodaje krofne po simboličnoj ceni od 100 dinara u naselju Adice od 17 do 19 časova. Javnost je o prodaji krofnica obavestila njena majka putem jedne Fejsbuk grupe.

- Pa ja sam mislila prvo da prodajem krofne da imam sebi za ušteđevinu i džeparac, a onda sam se setila da moj tata ima problema sa okom i htela sam njemu da pomognem i onda sam krenula i njemu da pomažem - rekla je za RTV Nina Ninković.

Zoran i Nina Ninković
foto: Privatna arhiva

Za Ninine krofnice i humanitarnu akciju, zahvaljujući društvenim mrežama pročulo se ne samo u Novom Sadu i Srbiji, nego i van granica naše zemlje. Podrška stiže sa svih strana.

Nininom tati Zoranu možemo da pomognemo i na sledeće načine putem Fondacije "Pokreni život":

Slanjem SMS poruke 161 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001708511-93

Uplatom na devizni račun: 160-6000001708958-13

IBAN: RS35160600000170895813

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Glas javnosti / E02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR