Glas Javnosti

OVA VRSTA RAKA ČEŠĆA JE NEGO ŠTO MISLITE: Od nje boluje i predsednik Ekvadora

Svet
Autor: Glas javnosti

Vest da je predsednik Ekvadora Giljermo Laso oboleo od raka izazvala je pometnju u zemlji nakon eksplozije koja se tokom vikenda dogodila u Gvajakilu i prilikom koje je stradalo pet osoba, a 17 je povređeno.

Laso je pre nekoliko dana podvrgnut operaciji desnog kapka, nakon čega je bio otkriven melanom, vrsta raka kože. On putuje u Hjuston da obavi dodatne analize i biće odsutan iz zemlje između 16. i 21. avgusta, piše abc.es.

Sam predsednik je otkrio svoju dijagnozu ministrima. Napisao je da je 29. jula operisan zbog lezije na desnom kapku, za koju se sumnja da je karcinom bazalnih ćelija, međutim, u odgovoru patologa je saopšteno da je reč o melanomu.


Melanom počinje kada melanociti, ćelije koje koži daju žutu ili braon boju, počnu da rastu van kontrole. Poznati onkolog-hirurg Santijago Garcia rekao je da, pošto je reč o leziji na kapku, koji je tanka površina kože, najverovatnije je otkrivena na vreme, ali sve će zavisiti od rezultata patologije.

Pošto je reč o privatnom putovanju, predsednik Laso neće koristiti predsednički avion, ali će imati pratnju. U poslednjih nekoliko sati, predsednik je proglasio novo vanredno stanje u Gvajakilu, Duranu i Samborondonu, posle napada tokom vikenda.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR