Glas Javnosti

OVA EVROPSKA ZEMLJA OFANZIVNO PROTIV NEPOSLUŠNIH: Kažnjavaju ko se ne vakciniše, na udaru PENZIONERI

Svet
Autor: Glas javnosti

Grčka je jedna od evropskih zemala koja od početka pandemije spada u red onih koji su uvodili najstrože mere u borbi protiv virusa. Sada je nastavila u istom duhu kad je u pitanju vakcinacija.

Grčka je u utorak saopštila da će vakcinaciju protiv korone učiniti obaveznom za osobe starije od 60 godina, što je drastičan korak za zemlju koja se bori sa porastom broja zaraženih korona virusom.

Vlasti su saopštile da će izreći kaznu od 100 evra svakom pojedincu starijem od 60 godina koji nije vakcinisan. Mera će se biti na snazi od 16. januara. Oko 63% stanovništva od oko 11 miliona je potpuno vakcinisano. Zakazivanje vakcina je poraslo poslednjih nedelja.

 "Usredsređujemo naše napore na zaštitu naših sugrađana i iz tog razloga će njihova vakcinacija od sada biti obavezna. Grci stariji od 60 godina koji nisu vakcinisani moraju do 16. januara da zakažu termin za prvu dozu, inače će se suočiti sa administrativnom kaznom od 100 evra svakog meseca", rekao je grčki premijer Kirijakos Micotakis na sednici vlade.

Grčka je ovog meseca zabeležila porast broja zaraženih, a dnevni broj slučajeva dostiže rekordne vrednosti. Od početka pandemije prošle godine zabeleženo je 931.183 infekcije i 18.067 smrtnih slučajeva. Zemlja je ovog meseca zabranila nevakcinisanim ljudima da ulaze u zatvorene prostore, uključujući restorane, bioskope, muzeje i teretane, čak i ako su bili negativni na testu na korona virus.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR