Glas Javnosti

ZATVORILI CEO NAROD, A ONI PRAVILI ŽURKU! Vrh države na slavlju pod okriljem humanitarne akcije (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Dok su obični građani Austrije, posebno nevakcinisani, pod strogim lokdaunom već nedeljama, političari prave feštu pod okriljem humanitarne akcije

Slobodarska partija Austrije (FPO) podnela je prijavu protiv austrijskog kancelara Aleksandera Šalenberga, kao i drugih političara koji su učestvovali u humanitarnoj emisiji na javnom servisu ORF "Svetlost u tami", zbog navodne žurke posle snimanja.

Pored kancelara u emisiji su bili predsednik Austrije Aleksander van der Belen, vicekancelar Verner Kogler, ministar zdravlja Volfgang Mikštajn, ministarka odbrane Klaudija Taner, ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer, ministarka turizma Elizabet Kestinger i ministar rada Martin Koher, ali i liderka opozicione Socijaldemokratske partije (SPO) Pamela Rendi Vagner.

Kadrovi iz emisije su izazvali brojne debate u javnosti, jer se na njima vidi kako političari uživaju i ne nose maske, uprkos lokdaunu i strogim merama.

FPO Beč podnela je prijavu zbog kršenja epidemioloških mera, priloživši kao dokaz video i foto materijal.

Takođe, prijavu protiv predsednika, kancelara i drugih političara podneo je i jedan advokat iz Donje Austrije Štefan Dancinger, koji je trenutno u karantinu zbog koronavirusa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR