Glas Javnosti

ON SE NE ŠALI Kim Džong Un lansirao najmoćniju raketu, pogađa i Ameriku!

Svet
Autor: Glas javnosti

Severna Koreja iskoristila je rusku invaziju na Ukrajinu i juče, prvi put posle pet godina ispalila interkontinentalnu balističku raketu koja bi mogla da pogodi kopneni deo SAD.

Japanski i južnokorejski zvaničnici rekli su da je Severna Koreja u četvrtak, 24. marta, lansira prvu interkontinentalnu balističku raketu od 2017. koja bi mogla da stigne do SAD, ističe "Vašington post".

To je ujedno i probno ispaljivanja dosad najsnažnije rakete Severne Koreje, ukazuje list, navodeći da je Pjongjang poslednjih meseci sproveo niz testova raketa kratkog i srednjeg dometa, ali da su mnoge zemlje probe interkontinentalnih balističkih raketa ocenile kao prelazak crvene linije.

Sada, dok je svit fokusiran na rat u Ukrajini, izgleda da je Pjongjang testirao oružje koje bi moglo da ugrozi kopneni deo SAD, što je, kako navodi "Vašington post", naišlo na oštru osudu Bele kuće, koja je ocenila da je to “drsko kršenje” višestrukih rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Japanski premijer Fumio Kišida i južnokorejski predsednik Mun Džae In potvrdili su test interkontinentalne balističke rakete i snažno ga osudili ubrzo pošto je raketa pala u ekskluzivnu ekonomsku zonu Japana u blizini obale severnog ostrva Hokaido.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR