Glas Javnosti

OBOREN "DUH KIJEVA": Oglasilo se i ukrajinsko vazduhoplovstvo, evo o čemu se radi (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Pojedini Zapadni mediji juče su objavili vest o identitetu navodnog Duha Kijeva a tim povodom oglasla se i Komanda Vazduhoplovstva oružanih snaga Ukrajine koja je zatražila od Zapada da prestane da proizvodi glupe lažne priče.

Ovaj demanti je na svom Tviter nalogu objavio i ukrajinski vojni analitičar Ilja Pomarenko.Pilot Sergej Tarabalka nije bio Duh Kijeva i nije imao 40 (!!) vazdušnih pobeda.


Kako se navodi na zvaničnoj stranici Komande Vazduhoplovstva, Tarabalka je poginuo u borbi 13. marta, a stavljen je i link koji vodi do priče o njemu.Što se tiče legende o duhu Kijeva, Oružane snage Ukrajine navode da je Tarabalka zapravo simbol, personifikovana slika pilota Vasilkovske 40. brigade taktičke avijacije, koji čuvaju nebo glavnog grada i susednih regiona. Svi su oni "duhovi Kijeva.

Duh Kijeva je "mim", kolektivna slika svih ukrajinskih borbenih pilota, napisao je Pomarenko na Tviteru.Takođe iz ukrajinskog vazduhoplovstva apeluju da treba da se koriste provereni izvori informacija.

BONUS VIDEO


Pojedini Zapadni mediji juče su objavili vest o identitetu navodnog ''Duha Kijeva'' a tim povodom oglasla se i Komanda Vazduhoplovstva oružanih snaga Ukrajine koja je zatražila od Zapada ''da prestane da proizvodi glupe lažne priče''.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR