Glas Javnosti

NOVINE OD 1.JANUARA: U Dubaiju ukinut porez na alkoholna pića i liberalizovana trgovina alkoholom

Svet
Autor: Glas javnosti

U Emiratu Dubai je prvog dana 2023. godine ukinut porez od 30% na prodaju alkohola i omogućeno je besplatno dobijanje potrebnih dozvola za prodaju alkoholnih pića, čime je zatvoren dugogodišnji izvor prihoda za vladajuću porodicu Al Maktum.

Informacija o iznenadnoj novogodišnjoj odluci o ukidanju poreza stigla je od dva lokalna trgovca alkoholom povezana sa državom i očigledno je da se zasniva na dekretu vladajuće porodice u tom delu Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenosi AP.

Ova mera je usledila posle višegodišnjih ublažavanja propisa o prodaji alkohola u Dubaiju gde se sada alkohol prodaje i tokom meseca Ramazana, a usluga dostave na kućnu adresu je uvedena odmah posle proglašavanja karantina na početku pandemije koronavirusa, piše portal Ekapija.


Prodaja alkohola dugo je služila kao glavni barometar ekonomije Dubaija, vodeće turističke destinacije u UAE, a tokom nedavnog Svetskog prvenstva u obližnjem Kataru barovi Dubaija privlačili su brojne fudbalske navijače.

Vladini zvaničnici za sada nisu potvrdili ovu odluku, niti su pristali da odgovore na pitanja novinara američke novinske agencije AP.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR