Glas Javnosti

Dubai se nada turistima nakon ukidanja takse na alkohol

Svet
Autor: Glas javnosti

Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata odlučio je da ukine taksu od 30 odsto na alkoholne proizvode, u nadi da će tako privući više posetilaca i stranih investitora.

Promena je stupila na snagu 1. januara, a za sada nije jasno da li će biti trajnog karaktera. Prema Fajnenšl Tajmsu, u pitanju je samo proba od godinu dana.

Dubai istovremeno prestaje da naplaćuje dozvolu za konzumiranje alkohola koju mora da ima svaki stanovnik grada koji želi da pije alkoholna pića u svom domu, prenosi Bi-Bi-Si.


U Dubaiju, glavnom gradu zabave u Persijskom zalivu, odnos stranaca i lokalnog stanovništva je devet prema jedan, a građani često putuju u najveći emirat Umn al-Kuvajn da bi kupili alkohol u velikim količinama.

Glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata je istorijski uvek uspevao da privuče više turista i bogatih stranih radnika nego susedne zemlje, a jedan od razloga je i liberalni životni stil u odnosu na druge države Persijskog zaliva, preneo je Tanjug.


Susedne zemlje su u međuvremenu napredovale i unapredile sektor usluga i fininasija, tako da je Dubai prinuđen da učini korak više u odnosu na konkurenciju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR