Glas Javnosti

Nove uznemirujuće scene u SAD: Policija u Atlanti napala momka i devojku (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Iz dana u dan iz Sjedinjenih Američkih Država stižu nam nove informacije o policijskoj brutalnosti, a jedan u nizu odigrao se u Atlanti.

Na video snimku koji je objavljen još 31. maja, ali je tek danas privukao pažnju ostatka sveta, vide se Mesija Jang (22) i njegova 20-godišnja devojka Tanija Pilgrim kako sede u automobilu, da bi nekoliko trenutaka kasnije policajci počeli da lupaju po vratima kako bi razbili prozore. Kada su uspeli u nameri, prvo su na Pilgrimovoj upotrebili elektrošok, nakon čega su je izbacili iz automobila, a kamere su potom zabeležile i trenutak kada je elektrošok pogodio Janga.

Mladića su zatim policajci izvukli iz automobila, vezali ga plastičnim lisicama, i tom prilikom mu polomili ruku. 

- Mislila sam da ćemo Mesija i ja umreti. Sve se dogodilo tako brzo... Nismo znali šta nosi naredni trenutak, rekla je Pilgrimova tokom gostovanja u emisiji "Dobro jutro, Ameriko".

Da je sve moglo da bude okončano tragedijom potvrđuju i reči jednog policajca koji je nekoliko puta ponovio da Jang "ima pištolj". Kako je kasnije saopšteno, pištolj nije pronađen u automobilu.

Zbog ovog napada šestorica policajaca su optužena za upotrebu prekomerne sile. Ugovori dvojice su poništeni, dok su četvorica stavljena na kancelarijske poslove.

Napadu je prethodilo hapšenje Jangovog prijatelja koje je 22-godišnji Amerikanac snimio kamerom, što se policajcima nije svidelo. 

Snimak napada možete pogledati ispod:

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR