Glas Javnosti

NOVA DRAMA U RUSIJI! RAKETA CILJALA CRNOMORSKU FLOTU! Zapaljen bojni brod u Sevastopolju, zatvoren Krimski most (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja kojeg je na tu funkciju postavila Rusija, objavio je da je danas ispaljena raketa na rusku Crnomorsku flotu stacioniranu u toj luci na Krimu.

U postu na Telegramu Razvožajev je izneo tvrdnju da je napad protivbrodskom raketom "odbijen" i da su "njeni delovi izazvali mali požar koji je brzo ugašen".

Kijev indipendent prenosi da su se na društvenim mrežama pojavili video snimci čija autentičnost nije verifikovana, a na kojima je prikazan ruski brod kako gori.

Navodi se da su lokalni mediji objavili da je zatvoren Krimski most.


Na društvenim mrežama pojavile su se tvrdnje da je pogođen brod "Komuna" koji se koristi za spasavanje podmornica i koji je nastarije plovilo ruske Ratne mornarice i najstariji na svetu, pošto je porinut još 1915.


Izvor Kijev indipendenta u ukrajinskoj vojnoj obaveštajnoj službi kazao je da i dalje rade na razjašnjavanju informacija o napadu.

Navodi se da je u Sevastopolju sedište ruske Crnomorske flote zbog čega je ta luka česta meta ukrajinskih raketa i pomorskih dronova.

Podseća se da je Dmitro Pletenčuk, portparol ukrajinske Ratne mornarice, izjavio 30. marta da je Rusija povukla skoro sve glavne brodove iz luka na Krimu zbog ukrajinskih vazdušnih udara.


Glas javnosti/Ag/Kijev indipendent 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR