Glas Javnosti

RAT SE PRENEO I NA BALTIK! Ukrajinska obaveštajna služba objavila snimak zapaljenog ruskog ratnog broda kod Kalinjingrada (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinska vojna obaveštajna služba tvrdi da je zapaljen ruski raketni brod "Serpuhov", koji je bio ukotvljen kod Kalinjingrada, ruske eksklave na Baltičkom moru.

Kijev indipendent prenosi da je ukrajinska vojna obaveštajna služba na Telegramu objavila da je brod "onesposobljen" i da su "sredstva za komunikaciju i kretanje potpuno uništena".

Objavljen je i snimak za koji tvrdi da pokazuje kako vatra zahvata "Serpuhov".


Izvor iz ukrajinske vojne obaveštajne službe potvrdio je za Kijev indipendent da njeni operativci stoje iza ovog požara.

Naglašava se da je ovo prvi ovakav napad na ruske pomorske snage u Baltičkom moru.

Kijev indipendent navodi da je poslednjih meseci Ukrajina intenzivirala napade na rusku Crnomorsku flotu na okupiranom Krimu, uspešno pogodivši nekoliko brodova zbog čega su ruska plovila morala da se prebace u bezbednije vode.


Dmitro Pletenčuk, portparol ukrajinske Ratne mornarice, izjavio je 30. marta da je ruska Ratna mornarica nakon tih napada povukla skoro sve svoje velike brodove iz luka na okupiranom Krimu.

Prema podacima sa sajta ruske Ratne mornarice, ratni brod "Serpuhov" je raketna korveta klase Bujan-M koja je duga 74 metra i opremljena je različitim sistemima naoružanja.


Glas javnosti/The Kyiv Independent

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR