Glas Javnosti

Netanijahu dobio ultimatum od Izraelskog ministra

Svet
Autor: Glas javnosti

Izraelski ministar Beni Ganc zahteva od premijera Benjamina Netanijahua da se posveti dogovorenoj viziji sukoba u Gazi, koja bi uključivala dogovor o tome ko će upravljati palestinskom enklavom nakon okončanja sukoba.

Istakao je da želi da ratna vlada formira plan u šest tačaka do 8. juna za Gazu, povratak talaca i severni Izrael, kao i o naporima za normalizaciju odnosa sa arapskim državama, prenosi Tajms of Izrael.

Ako se njegova očekivanja ne ispune, Ganc je upozorio da će povući svoju centrističku stranku Nacionalna unija iz vanredne vlade premijera Netanijahua.


U večerašnjoj televizijskoj izjavi, on je napomenuo da izraelski lideri vode rat u Pojasu Gaze na pogrešan način.

- Rat se dobija samo jasnim i realističnim strateškim kompasom - rekao je Ganc.

On je ukazao na nespremnost Netanjahua da iznese plan za Pojas Gaze nakon Hamasa i spor tempo vojnih operacija poslednjih meseci, ali je pohvalio izraelske vojnike.

- Nešto je nedavno pošlo po zlu. Ključne odluke nisu donete. Ono čime bi bila garantovana pobeda, a što je rukovodstvo trebalo da uradi, nije učinjeno. Manjina je preuzela komandni most izraelskog broda i plovi njime prema stenama - zaključio je Ganc.


Izraelski opozicioni lider Jair Lapid danas je pozvao Ganca da napusti vladu i poručio da ministar treba da objavi da više nije u stanju da pomogne napuštenim taocima, napuštenom severu i urušenoj privredi i srednjoj klasi".

Lapid je naveo da Ganc treba da kaže da više neće da pomaže izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu da ostane na vlasti i da odmah napušta vladu i poziva na održavanje izbora.

Glas javnosti/V02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR