Glas Javnosti

NEMAČKA POLICIJA NAJAVILA VELIKU OPERACIJU ZA NOVU GODINU: Evo i zašto

Svet
Autor: Glas javnosti

Nakon prošlogodišnjih nereda i zbog napetosti u zajednici uzrokovanih ratom u Gazi, berlinska policija planira veliku operaciju za novogodišnju noć.

"Ovo je najveća policijska operacija u novogodišnjoj noći u zadnjih nekoliko decenija", rekla je poverenica berlinske policije Barbara Slovik.


"To je uglavnom zbog sukoba na Bliskom istoku, što operativnu situaciju čini puno izazovnijom i složenijom"
, objasnila je. Prošle godine, osim uobičajeno žestokog vatrometa na ulicama, bilo je i mnogo bacanja petardi i drugih napada na policajce, vatrogasce i bolničare u nekim četvrtima Berlina i drugih većih gradova.

Slovik je najavila da će u novogodišnjoj noći biti raspoređeno 2000 do 2500 berlinskih policajaca iz pokrajina Saske, Saske-Anhalt kao i savezne policije.


"Istovremeno će se povećati broj patrolnih vozila noću s uobičajenih 150 na 220", dodala je. Osim toga, 500 policajaca biće raspoređeno na prigradskim i međugradskim železničkim stanicama.

Jedan od razloga znatnog povećanja broja policajaca su i događaji u prošloj novogodišnjoj noći. "Znatno povećavamo zaštitu vatrogasaca i drugih hitnih službi. Takođe smo vrlo prisutni na ulicama u određenim četvrtima", rekla je Slovik.


Tome se pridodaje visoko emocionalno stanje uzrokovano sukobom na Bliskom istoku.
 "Pretpostavljamo da će te emocije pokazati i na ulicama", dodala je Slovik.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR