Glas Javnosti
posta

Nemačka aviokompanija Juroving u problemu zbog štrajka pilota

Svet
Autor: Glas javnosti

Nemačka niskobudžetna aviokompanija Jurovings (Eurowings) objavila je da će od ponedeljka do srede otkazati stotine letova zbog najavljenog štrajka pilota, što će biti druga obustava rada u poslednjih nekoliko sedmica.

Na zvaničnoj internet stranici Jurovingsa navodi se da je Sindikat Vereinigung Cockpit pozvao pilote te kompanije da obustave rad počev od ponoći između nedelje i ponedeljka do minut pre ponoći u sredu 19. oktobra.

Od 400 letova planiranih za ponedeljak očekuje se da će biti realizovanio više od 230, a očekuje se da će ih biti više od pola planiranih za utorak i sredu.

Sindikat Vereinigung Cockpit kao razlog za štrajk naveo je nedovokjne ustupke poslodavca u pogledu kolektivnog ugovora o boljim radnim uslovima, javljaju nemački mediji.

Kompanija navodi da će leteti na pola predviđenih letova jer štrajkom nije obuhvaćena austrijska podružnica Jurovings Evropa, ni Jurovings Diskaver (Eurowings Discover) koji leti iz Frankfurta i Minhena.

Jurovings ističe da „duboko žali zbog neprijatnosti izazvanih putnicima i čini sve što je moguće da smanji uticaj štrajka na njih“.

Red letenja za ponedeljak 17. oktobar je već ažuriran, a letovi na linijama za utorak 18. oktobar biće objavljeni večeras oko 19 časova, dok se ažuriran red letenja za sredu 19. oktobar očekuje u utorak ujutru u šes časova, „čim bude jasno koliko će se pilota javiti za letove, uprkos pozivu za štrajk“, navela je kompanija Jurovings.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR