Glas Javnosti

FIJUČU MECI NA LINIJI RAZGRANIČENJA! Poginuli grčki vojnici u blizini granice sa Rusijom

Svet
Autor: Glas javnosti

Grčko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da su dva njihova državljanina poginula, a još dva teško povrijeđena u incidentu sa ukrajinskim vojnicima u blizini linije razgraničenja sa proruskim snagama.

Ministarstvo navodi da su tri ukrajinska vojnika odgovorna za smrt i povrede četvorice Grka u selu Hranitneu blizu linije razgraničenja, preneo je Rojters.

Takođe se navodi da je incident izbio nakon što su se grčki i ukrajinski vojnici posvađali iz “beznačajnog razloga”. U saopštenju nije navedeno šta su Grci radili u toj oblasti, ali je zvaničnik grčkog ministarstva rekao da incident nema nikakve veze sa trenutnim sukobom u regionu.

Ukrajinske vlasti nisu odgovorile na Rojtersov zahtev za komentar.

Oko 300 državljana Srbije nalazi se trenutno u Ukrajini, od čega u Kijevu oko 100, a neki su već napustili tu zemlju, rekao je ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović. On je istakao da je Ambasada u Kijevu odmah prenela preporuku Ministarstva spoljnih poslova građanima Srbije u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države.

BONUS VIDEO: Profesor doktor Snežana Šerbula otkriva kako nas truju arsenom

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR