Glas Javnosti
posta

NAPADA IZ VAZDUHA, NA VODI I NA KOPNU! Rusija predstavila svetu oružje KAKVO NIKO NEMA! (VIDEO)

Svet
Autor:

Služba za odnose sa medijima kompanije "Rosteh" saopštila je da je amfibijski tenk Sprut-SDM1 prošao prvu fazu ispitivanja.

Tenk je na tokom testova na Crnom moru pokazao da ima veliku plovnost i da ne postoji problem ni kod transporta desantnim brodovima.

U prethodnim testovima tenk je pokazao da je izuzetno efikasan pri ekstremno visokim, ali i niskim temperaturama i da mu nije problem da bez servisa, u bilo kakvim uslovima pređe 8.000 kilometara.

Njegova bojeva moć nije slabija od bilo kojeg drugog tenka na svetu, a prednosti su ogromne. 

Može da dejstvuje iz mirne vode, ali i u toku bure. Ne postoji vodena prepreka koja bi mu predstavljala problem i, što je isto važno, može iz desantnog aviona da se prizemlji padobranom sa kompletnom posadom u njemu i odmah otpočne borbena dejstva. 

Može da pređe 500 kilometara sa punim rezervoarom. Ima top kalibra 125 milimetara i raketno naoružanje. Efektivni domet topa je čak 5000 metara, a brzina tenka je do 70 km/h na suvom i 8 km/h u vodi.

Već sada je jasno da je u pitanju prvi u svetu takav, višenamenski tenk. 

Stručnjaci "Rosteh" tvrde da je ovaj tenk idealan za vazdušno-desantne jedinice, ali i za druge rodove, zbog mobilnosti, izdržljivosti i sposobnosti da brzo deluje.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR