Glas Javnosti

Moskva je upozoravala Kijev: Zapad će vas iskoristiti i na kraju šutnuti

Svet
Autor: Glas javnosti

Ranije, Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je poseban predlog zakona o dodeli pomoći Izraelu u iznosu od 14,3 milijarde dolara, u kojem nije bilo reči o Ukrajini.

Rusija je upozoravala da će Zapad iskoristiti Ukrajinu, a zatim će je šutnuti kao nepotrebnu stvar, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova listu Izvestija.


"Postoji takav izraz: iskoristiti, pa šutnuti. To je ono što Zapad radi sa Ukrajinom - nažalost, oni su je iskoristili i zatim odbacili kao nepotrebnu stvar. M smo na to upozorili", podsetila je diplomata.


Ranije, Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je poseban predlog zakona o dodeli pomoći Izraelu u iznosu od 14,3 milijarde dolara, u kojem nije bilo reči o Ukrajini. Nešto ranije, objavljeno je da SAD planiraju da izdvoje Ukrajini novi paket pomoći vredan 425 miliona dolara. On bi trebalo da uključi municiju, u vrednosti od 300 miliona dolara za borbu protiv ruskih bespilotnih letelica.


Istovremeno, mediji su pisali da američki lider Džozef Bajden namerava da iskoristi pravo veta ako Kongres usvoji predlog zakona o odvojenoj pomoći Izraelu.

Glas javnosti/S04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR