Glas Javnosti

MORAL U RUSKOJ VOJSCI VEOMA NIZAK? Amerikanci tvrde: Ruski oficiri odbijaju da se povinuju naređenjima

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruske snage nisu napravile nikakav značajan napredak u novoj ofanzivi Moskve na istočnu Ukrajinu, što je delimično zbog lošeg morala među vojnicima i zbog toga što neke trupe "odbijaju da se povinuju naređenjima", rekao je u ponedeljak visoki zvaničnik američke ministarstva odbrane.

"Još uvek viđamo anegdotske izveštaje o lošem moralu trupa, zapravo oficira koji odbijaju da se povinuju naređenjima i ne slušaju "baš zdravu komandu i kontrolu", rekao je zvaničnik novinarima, prenosi Gardijan.

Zvaničnik je kasnije rekao da su oficiri srednjeg ranga na različitim nivoima, čak i do nivoa bataljona, odbili da se povinuju naređenjima oko napada na Donbas „ili ih ne slušaju istom merom kojom biste očekivali od oficira da sluša“.


Ruske snage su se borile da ostvare velike uspehe u regionu Donbas u Ukrajini, otkako su prošlog meseca započele novu ofanzivu na tom području.



Pored bavljenja moralim pitanjima koja traju od početka rata 24. februara, Kremlj se takođe bori da dopuni svoje trupe i premesti svoje oružje i opremu po blatnjavom prolećnom vremenu, rekao je zvaničnik.

"Nije neuobičajeno da premeste jedan ili dva BTG (operativne bataljonske taktičke grupe) u Rusiju, a zatim da ih vrate. To je normalno", dodao je.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR