Glas Javnosti

Moldavija:Moskva je kriva za ostavku vlade

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija je danas odbacila optužbe predsednice Moldavije Maje Sandu da Moskva planira da destabilizuje tu bivšu sovjetsku republiku uz pomoć stranih sabotera, među kojima su i građani Srbije.

„Takve tvrdnje su potpuno neosnovane i nepotkrepljene“, navodi u saopštenju rusko ministarstvo spoljnih poslova, a prenosi Rojters.

Sandu je juče optužila Rusiju da planira da iskoristi strane sabotere da zbaci moldavsku vladu i onemogući njene aspiracije da se pridruži Evropskoj uniji.

Na konferenciji za novinare u Kišinjevu, Sandu je navela da su u te planove uključeni i državljani Rusije, Belorusije, Crne Gore i Srbije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić negirao je tvrdnje predsednice Moldavije i zatražio da organi te zemlje hitno dostave svaku informaciju koju poseduju.

Takođe, grupa od 12 navijača Partizana je zadržana na aerodromu u Kišinjevu, pošto im nije dozvoljeno da uđu u Moldaviju. Deo navijača se vratio u Srbiju.


Nedelju dana pre nego što je Sandu izašla u javnost sa tvrdnjama o zaveri, predsednik susedne Ukrajine Volodimir Zelenski je rekao da je njegova zemlja doznala za planove ruskih tajnih službi o uništenju Moldavije, a informaciju su potvrdili i moldavski obaveštajni zvaničnici.-izjava N1.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR