Glas Javnosti

Kriza u Moldaviji:Premijerka i cela vlada podneli ostavku

Svet
Autor: Glas javnosti

Premijerka Moldavije Natalia Gavrilita saopćila je kako podnosi ostavku na ovu poziciju čime je pala i kompletna moldavska vlada.

Premijerka se obratila javnosti iz ureda u glavnom gradu države te je poručila kako je jedan od razloga za ostavku nepovjerenje unutar države.

"Znali smo kako očuvati mir u Pridnjestrovlju. Očuvali smo mir i ekonomsku stabilnost zemlje uprkost destabilizatorima. Ponosna sam što sam ubrzala infrastrukturne projekte koji su stagnirali zbog nesposobnosti i korupcije", poručila je.

Također, naglasila je kako je Evropska unija cijenila rad njene vlade.

"Naši ljudi zaslužuju da uživaju u svim beneficijama Evropske unije koje su im uskraćene 30 godina. Da je Vlada kući imala istu podršku i povjerenje koje je imala u evropskim partnerima, mogli bismo dalje i brže napredovati. Poštovani građani, nakon godinu i po na čelu vlade, došao je trenutak da objavim ostavku na ovu funkciju", rekla je Gavrilita.

Nakon što je premijerka najavila ostavku, predstavnici vladajuće stranke PAS (Partija Akcije i Solidarnosti) pokrenula je razgovore kako bi u narednom periodu pokušali izglasati novu vladu.

Također, povodom ostavke premijerke oglasila se i predsjednica države Maia Sandu.



"Primila sam informaciju o ostavci premijerke. Puno joj se zahvaljujem na ogromnoj žrtvi i naporima da vodi zemlju u vremenu tolikih kriza. Uprkos neviđenim izazovima, državom se upravljalo odgovorno, sa velikom pažnjom i predanim radom. Hvala puno, Natalia!", poručila je predsjednica države.-izvor Klix.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR