Glas Javnosti

МИСТЕРИОЗНИ СИМПТОМИ: Америчке дипломате враћене из Кине, жале се на проблеме са мозгом, као и они на Куби; Сумња се на напад МИКРОТАЛАСИМА? (ВИДЕО)

Svet
Autor: Глас јавности / Бета.рс / од 07.06.2018.

Амерички Стејт департмент саопштио је да је из Кине више дипломата враћено у САД да им се обаве лекарски прегледи због мистериозних здравствених симптома сличних онима које су пријавиле дипломате на Куби.

Портпаролка Стејт департмента Хедер Нојерт рекла је синоћ да је лекарски тим послат у Гаунгжду у Кини када се прошлог месеца један амерички дипломата разболео, што је поново изазвало страховање да је неки ривал САД-а развио тип акустичног апарата или апарата са непознатим микроталасима.

После процеса селекције Стејт дипартмент је вратио у САД један број људи на детаљнија испитивања и комплетну процену њихових симптома, рекла је Нојерт и додала да је безбедност америчког особља апсолутни приоритет.

               

Она је рекла да ће лекари покушати да установе да ли ти симптоми имају сличности са симптомима америчких дипломата на Куби.

Прошле године 24 америчких дипломата и чланова њихових породица на Куби били су жртве мистериозних "напада" који су изазвали повреде налик повредама мозга.

Канадске дипломате и њихови ближњи на Куби такође су пријавили чудну болест.

САД су од тад формирале радну групу задужену да расветли та мистериозна обољења која су погодила дипломате две земље, рекао је у уторак државни секретар САД Мајк Помпео.

Он тада није помињао Кину и могући намерни мистериозни напад у тој земљи.

Помпео је међутим упозорио да америчке дипломате треба да пријаве лекарском особљу у својим мисијама уколико примете нове симптоме који би могли да буду повезани са недефинисаним звучним појавама.

Међу пријављеним симптомима су вртоглавица, главобоља, разни звуци, умор, когнитивни и визуелни проблеми, проблеми с ушима и очима и несаница, навео ја Стејт департмент.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR