Glas Javnosti

ПРЕТИ НОВИ ТАЛАС ЕПИДЕМИЈЕ: Јапанац други пут заражен корона вирусом

Vesti
Autor: Телеграф

Забележен други случај поновног обољевања у Токију, а и у Кини има наново оболелих

Човек у Јапану који је већ био заражен и опоравио се поново је позитиван на COVID-19.

Реч је о мушкарцу старијем од седамдесет година, код кога је вирус потврђен половином фебруара. Он је био један од путника на крузеру ''Diamond Princess'', који је тада био под карантином. Оболели мушкарац је био у изолацији у Токију све до 2. марта, када је добио потврду да је здрав и вратио се кући. Симптоми су се, нажалост, вратили у виду температуре од 39°C, а у болници су му тестирањем потврдили да поново болује од корона вирусa.

Он није први такав случај забележен у Јапану. Скоро је жена из Осаке тестирана као позитивна на корона вирус, и то по други пут, након што је била болесна крајем јануара. Три недеље по напуштању болнице, грло јој је отекло и осетила је бол у грудима. Слични наводи стижу и из Кине, где су лекари упозорили да постоји вероватноћа да излечени пацијенти могу поново да се заразе, преноси news.co..au.

Иако сви пацијенти оболели од COVID-19 касније стекну антитела, чини се да код појединаца она не потрају, како је истакао Жен Квингјуан, директор одељења за превенцију и лечење упале плућа болнице у Пекингу. Научници настоје да подробно испитају нови корона вирус, те, стога, још нема темељних доказа да је заиста могуће оболети од COVID-19 више од једном.

Постоји претпоставка да код неких људи тест закаже, па се покажу негативнима на корона вирус, јер он не буде детектован у носу или грлу, али опстане у плућима. Ако је ова теорија тачна, корона вирус може да проведе неко време у организму без симптома, па да се покаже тек када доспе у плућа.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR