Glas Javnosti

MEK DEFITINITIVNO ODLAZI IZ RUSIJE: Nakon 32 godine povlači se američki lanac hrane, u Moskvi zgrnuli MILIONE

Svet
Autor: Glas javnosti

Nakon više od tri decenije prisustva na ruskom tržištu, McDonalds je saopštio kako će prodati sve kapacitete u toj zemlji i napustiti Rusiju.

Prema pisanju Njujork tajmsa McDonalds planira da proda sve što ima na ruskom tržištu lokalnoj kompaniji koja će se verovatno baviti istom delatnošću, ali ne pod imenom McDonalds.

- Naši prioriteti sada uključuju nastojanje da se obezbedi da zaposleni  u McDonaldsu u Rusiji i dalje budu plaćeni do zaključivanja transakcije te da zaposleni imaju osiguran posao i kod potencijalnog kupca -  ističe se.

Inače, prvi McDonalds restoran otvoren je u Rusiji u januaru 1990. godine što je na neki način bio još jedan u nizu simbola kraja Hladnog rata i najave bolje saradnje između Rusije i zapadnih kompanija.
- U istoriji kompanije, to je bila jedna od naših najponosnijih i najuzbudljiviji prekretnica. Nakon skoro pola stoleća hladnoratovskog neprijateljstva, slika zlatnog luka koji sijaju iznad Puškinovog trga za mnoge je najavila početak nove ere, s obe strane Gvozdene zavese -  poručio je izvršni direktor kompanije.

McDonaldsov restoran u Moskvi bio je jedan od najprofitabilnijih restorana te kompanije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR