Glas Javnosti

MEDVEDEV PONIZIO JAPANCE: "Prijatnije je ljubiti se sa Amerikancima, potpuno brišući Hirošimu i Nagasaki"

Svet
Autor: Glas javnosti

Ne marimo previše za osećanja japanskog naroda u vezi sa takozvanim severnim teritorijama, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući izjavu Fumia Kišide da je "Japan spreman da zaključi mirovni sporazum sa Rusijom"

Rusija nije protiv mirovnog sporazuma sa Japanom, ali teritorijalno pitanje oko Kurilskih ostrva je zauvek zatvoreno. To nije sporna teritorija, to je Rusija, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući izjavu japanskog premijera Fumia Kišide da je "Japan spreman da zaključi mirovni sporazum sa Rusijom".


On je naveo da će se Kurilska ostrva aktivno razvijati, a da će istovremeno rasti i njihova strateška uloga, uključujući i razmeštanje novog naoružanja

"Niko nije protiv mirovnog sporazuma uz razumevanje da je teritorijalno pitanje zauvek zatvoreno u skladu sa Ustavom Rusije. Ne marimo previše za osećanja japanskog narod u vezi sa takozvanim severnim teritorijama. To nisu sporne teritorije, to je Rusija", napisao je Medvedev na društvenoj mreži VKontakt.


Medvedev je dodao da "svi oni samuraji, koji su posebno tužni, mogu da umru na tradicionalni japanski način".

"Napravite sebi sepuku. Naravno, ako imate dovoljno hrabrosti. Na kraju krajeva, mnogo je prijatnije strastveno se ljubiti sa Amerikancima, potpuno brišući Hirošimu i Nagasaki iz sećanja", zaključio je Medvedev.


Prethodno je japanski premijer Fumio Kišida izjavio da Japan želi da reši teritorijalna pitanja u vezi sa Kurilskim ostrvima i zaključi mirovni sporazum sa Rusijom.

"Situacija u japansko-ruskim odnosima je teška, ali Japan ostaje čvrsto privržen kursu koji ima za cilj rešavanje teritorijalnog pitanja i zaključivanje mirovnog ugovora sa Rusijom", kazao je Kišida.


On je naglasio da će Japan "nastaviti da odlučno promoviše sankcioni pritisak" na Rusiju zbog situacije u Ukrajini i da će "u saradnji sa međunarodnom zajednicom nastaviti da podržava Kijev".


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR