Glas Javnosti

MEDVEDEV ODGOVORIO NA SANKCIJE: Rusija je sposobna da preseče "dotok kiseonika" rusofobnim susedima

Svet
Autor: Glas javnosti

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev rekao je da bi Moskva mogla da odgovori na litvansku zabranu tranzita ka Kalinjingradu preduzimanjem ekonomskih mera koje imaju potencijal da "preseku dotok kiseonika" baltičkoj naciji.

"Budimo iskreni, ograničenje tranzita je deo rata preko posrednika koji je Zapad pokrenuo protiv Rusije“, rekao je Medvedev u intervjuu listu Argumenti i fakti, čiji je odlomak objavljen u ponedeljak. "Naravno, Rusija će preduzeti uzvratne mere, i one će biti veoma teške".

On je rekao da je značajan deo mogućih uzvratnih poteza ekonomski i da je "sposoban da preseče dotok kiseonika baltičkim susedima koji su delovali na neprijateljski način“.

"EU nije čak ni insistirala“ na tako radikalnim koracima kao što je zabrana tranzita, shvatajući moguće probleme, ali se Litvanija pokorno poklonila svojim američkim dobrotvorima, još jednom pokazujući svoje "moronske rusofobične stavove", rekao je Medvedev.

Medvedev je u intervjuu rekao da bi Rusija mogla da primeni asimetrične mere, koje će sukob gurnuti u kritičnu eskalaciju.

"Takva eskalacija je loš izbor. I kazniće obične građane Litvanije, čiji je životni standard jednostavno loš po evropskim standardima“, smatra zvaničnik. "Litvanski političari pokušavaju da zadobiju naklonost, dok ljudi pokušavaju da nekako prežive u ovom teatru apsurda. Njihove performanse su sve lošije“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP