Glas Javnosti

Medved upao u kuću u SAD i napao tinejdžera

Svet
Autor: Glas javnosti

Tinejdžera u Arizoni brat, također tinejdžer, spasio je od crnog medveda nakon što je životinja upala u njihovu vikendicu. Medved je 15-godišnjaka izgrebao po licu, te je nakon napada seo na kauč na tremu kuće.

Medved je napao 15-godišnjeg Brigama Hokinsa u jednoj od dve kuće na porodičnom imanju u Alpineu. Medved je ušao u kuću kroz ulazna vrata i udario tinejdžera po glavi, ispričala je njegova majka Kerol za Sky News.

“Brigam ima neurološki poremećaj i sigurno bi ga medved ubio da moj drugi sin Parker (18) nije intervenisao”, kazala je majka tinejdžera. Kada ga je medved napao, Brigam je počeo da vrišti.


“Parker je dotrčao iz druge kuće na imanju nakon što je čuo da njegov brat vrišti. Prvo je pomislio da je to neka vrsta velikog psa. Medved je odmah ugledao Parkera i počeo da ga lovi. To je Brigamu dalo vremena da zatvori vrata kuće. Parker je uspeo da se vrati u drugu kuću, a medved ga je sledio.

“Medved je šetao imanjem dok smo ga gledali kroz prozor, a potom je seo na kauč na tremu i samo gledao oko sebe. Bilo je suludo. Zvala sam policiju i komšiju u pomoć. Moj suprug čekao je da medved skrene pogled kako bi odjurio do kuće u kojoj je bio Brigam”, ispričala je majka.

Zaposleni u Odeljenju za divljač i ribu u Arizoni došli su na mesto događaja, ali do njihovog dolaska medved više nikoga nije napadao.

“Nakon što su stigli na mesto događaja, službenici Odeljenja za divlje životinje uspeli su brzo da ga lociraju i da ga uhvate”, saopštili su. Medved je bio mužjak za koga se procenjuje da ima tri godine, dodali su.

Kerol Hokins kaže da je njen sin bolje i da je već primio niz vakcina protiv besnila kao meru opreza.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR