Glas Javnosti

MARIJA ZAHAROVA: Zapad se opasno približava zoni sukoba

Svet
Autor: Glas javnosti

Zapad, isporučujući oružje Ukrajini, približava se opasnoj zoni vojnog sukoba s Rusijom, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Zemlje članice NATO-a se takmiče jedna protiv druge, nastavljaju da sve više isporučuju kijevskom režimu naoružanje, municiju i da ga snabdevaju obaveštajnim podacima, obučavaju kijevske vojnike, daju im informacije za vođenje borbi, čime se približavaju opasnoj zoni direktnog vojnog sukoba s Rusijom“, rekla je Zaharova na brifingu.

Ona je dodala da celokupna vojna pomoć Zapada, koju je isporučio Ukrajini, iznosi 42,3 milijardi dolara, od kojih više od polovine isporučuju SAD.



Zaharova je podvukla, da zemlje „koje izdvajaju velike sume novca i isporučuju naoružanje kijevskom režimu, su donori i sponzori ove ekstremističke akcije“. Zaključila je da zemlje NATO-a nastoje da optuže bilo koga kako bi skinule sumnju sa sebe.

Podsetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da NATO treba da nanese „preventivne udare“ na Rusiju, a ne da „čeka ruske nuklearne udare“. Prema rečima portparola Zelenskog Sergeja Nikiforova, ukrajinski predsednik nije mislio na upotrebu oružja za masovo uništenje, nego na uvođenje sankcija Rusiji.

Na poziv Zelenskog reagovao je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je izjavio da ove izjave nisu ništa drugo nego poziv na svetski rat, a odgovornost treba da snose Sjedinjene Američke Države koje njime de fakto rukovode.



Sa svoje strane, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Zapad podstiče nuklearni rat.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR