Glas Javnosti

LUKAŠENKO PRIZIVA ATOMSKE BOMBE: Japan zna bolje od mene kako se rat završava, Rusija neće izgubiti

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da Rusija nudi Ukrajini apsolutno prihvatljivu opciju za mirovni sporazum, javlja beloruska agencija BelTA. On je istakao da "Rusija neće izgubi ovaj rat i da Japan bolje od njega zna kako se rat završava kada jedna od strana u sukobu pobedi", aludirajući na mogući napad atomskom bombom.

- Rusija nudi Ukrajini apsolutno prihvatljivu verziju sporazuma, to znam sigurno. I još uvek je moguće da se Ukrajina i Rusija slože i da (ukrajinski predsednik Vladimir) Zelenski potpiše ovaj sporazum sa (ruskim predsednikom Vladimirom) Putinom - istakao je beloruski predsednik.

Dodao je da ako bi Zelenski to odbio da uradi da bi za „kratko vreme morao da potpiše akt o kapitulaciji“, rekao je Lukašenko u intervjuu za agenciju BelTA.

- Rusija neće izgubiti ovaj rat - smatra on.

- Budite 100 odsto sigurni da neće. Japan zna bolje od mene kako se rat završava u slučaju da jedna od strana pobedi - naglasio je on, čime je aludirao na atomske bombe koje su SAD bacile na japanske gradove, nakon čega je usledila kapitulacija te države.

Lukašenko je istakao da očekuje da će se kako kaže "specijalna operacija" u Ukrajini uskoro okončati i da će mir biti postignut.
Dodao je da Zapad neće moći da uvuče Belorusiju u sukob na ukrajinskom tlu, rekao je Lukašenko.

- Praktično sam uveren da nećemo morati da se borimo sa Ukrajinom. Zapad neće moći da nas uveče u sukob - rekao je on.

Prema njegovim rečima, beloruske vlasti su dovoljno pametne da ne budu uvečene u sukob u koji ih "guraju Amerikanci zajedno sa svojim partnerima".

Prema njegovim rečima, Belorusija želi mir u Ukrajini.

- Ako tamo ne bude mira, onda neće biti mira u Belorusiji kako vreme bude odmicalo. To je naš stav - dodao je Lukašenko.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR