Glas Javnosti

Loše vesti stižu iz Vatikana: Papa Franja je bolestan!

Svet
Autor: Glas javnosti

U popodnevnim satima papi Franji je u rimskoj bolnici “Đemeli” urađen skener

Iz Vatikana je stigla vest da papa Franja ima grip, pa je sutrašnje održavanje Anđelusa na Trgu svetg Petra dovedeno u pitanje, a pod znakom pitanja je i putovanje za Dubai, planirani za sledeću nedelju.


U popodnevnim satima papi Franji je u rimskoj bolnici “Đemeli” urađen skener, kako bi se isključio rizik od komplikacije pluća. Rezultat je negativan i papa se vratio u svoju rezidenciju u Kuću Svete Marte.

To je zvanično saopštenje koje je izdalo vatikansko Odelenje za štampu, dakle papa ima grip a njegovo stanje nije zabrinjavajuće. Ali s  obzirom na njegove godine odlučeno je da se otkažu svi sastanci za subotu 25 novembar. U 10 sati je trebalo je da se sastane sa predsednikom Republike Gvineje Umarom Sisokom Embalom.


Nema potvrde da li će sutra moći zbog bolesti da održi Anđelus, kao i opštu audijenciju u sredu 29 novembra. Isto važi i za Međunarodnu konferenciju KOP28, gde će se razgovarati o klimatskim promenama, od 1. do 3. decembra u Dubaiju.


Za sada ostaje da je planirana njegova poseta Veroni 18. maja sledeće godine. Kako je objasnio buskup Domeniko Pampili, papa će učestvovati na velikoj manifestaciji za mir, koja je na programu u Areni Verone i na kojoj učestvuju ne samo religijska zajednica već i sva udruženja pacifističkih pokreta. Za tu priliku se predviđa da će papa posetiti zatvor gde će ručati sa zatvorenicima.

Poslednji put papa je bio u Verorni 19. oktobra 2006. godine sa svojim prethodnikom papom Benediktom HVI i učestvovao na sastanku Italijanske episkopske konferencije. 

Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR