Glas Javnosti

LAVROV ŽESTOKO ODGOVORIO AMERICI: Nema informacija o terorističkom napadu, u pitanju je provokacija?

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija nije dobila nikakve potvrde informacija američke ambasade u Moskvi o terorističkim napadima koji se navodno pripremaju u ruskoj prestonici i Sankt Peterburgu, rekao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Juče je ambasada SAD u Moskvi objavila upozorenje o terorističkim napadima koji se pripremaju u Moskvi, Sankt Peterburgu, u mestima okupljanja ljudi, na železničkim stanicama, metro stanicama, u tržnim centrima. Do sad nismo dobili niti pronašli nikakvu potvrdu tim informacijama - rekao je Lavrov.

On je dodao da je "ambasada nešto nejasno saopštila da su čitali u ruskim medijima kao da je to moguće", prenosi Sputnjik.


Naglasio je da ima mnogo primera kada su se obaveštajne informacije SAD i Velike Britanije koristile za provokacije, a "onda se ispostavi da te informacije ili ne postoje ili ne žele da ih podele“, ocenio je ministar.


Ranije je ambasada SAD u Rusiji upozorila svoje građane na moguće „napade na tržne centre, metro i železničke stanice“ u Moskvi, Sankt Peterburgu i oblastima na granici sa Ukrajinom, savetujući ih da razmisle o planu za napuštanje Rusije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR