Glas Javnosti

AMERIČKA AMBASADA IZGUBILA DODIR SA REALNOŠĆU: Zastrašuju građane i najavljuje MINIRANJE javnih mesta

Svet
Autor: Glas javnosti

Potparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je upozorenje američke ambasade u Moskvi o mogućim terorističkim napadima u Rusiji, istakavši da je američka diplomatska misija izgubila dodir sa stvarnošću.

"Danas sve to već liči na pravi informativni teroristički napad. Videli ste juče, američka ambasada u Moskvi počela je da se ponaša potpuno van dodira sa realnošću, plašeći Ruse" - izjavila je Zaharova, piše Sputnjik.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov takođe se osvrnuo na upozorenje američke ambasade u Moskvi, rekavši da su takve objave od strane diplomatskih predstavništava „veoma, veoma neobična praksa“.



Kako je rekao, Kremlj proverava da li su od američkih obaveštajnih službi stizali neki signali o mogućim terorističkim napadima u Rusiji.

"U ovom trenutku mi nije poznato da je bilo takvih signala" - rekao je Peskov.



Američka diplomatska misija pojasnila je da su iz bezbednosnih razloga objavili upozorenje za američke državljane u Moskvi, Sankt Peterburgu i drugim mestima - prema podacima ambasade SAD, u poslednje vreme je niz ruskih medija pisao o talasu "miniranja" javnih mesta.



Ranije je ambasada SAD u Rusiji upozorila svoje građane na moguće "napade na tržne centre, metro i železničke stanice“ u Moskvi, Sankt Peterburgu i oblastima na granici sa Ukrajinom, savetujući ih da razmisle o planu za napuštanje Rusije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR