Glas Javnosti

Lavrov u jednoj rečenici objasnio celu politiku Zapada: „AMERIKA JE KOREN ZLA“

Svet
Autor: Glas javnosti

Politika Zapada zapravo nema dvostruke standarde, oni se drže samo jednog.

Politika Zapada zapravo nema dvostruke standarde, oni se drže samo jednog – „mi smo glavni i šta hoćemo – to i radimo, gde ne možemo da dobijemo rezultate, destabilizovaćemo situaciju i loviti ribu u mutnoj vodi“, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov govoreći o politici zapadnih zemalja.

– Svi avanturistički pohodi SAD van njenih granica od 1950-ih godina nemaju nijedan pozitivan ishod – da su Amerikanci stvarno doneli dobro državi ili regionu u čiju su se unutrašnju politiku umešali – naveo je Lavrov.


Ovo još jednom potvrđuje da je cilj Vašingtona da sve uništi i da onda čeka da neko ponovo dođe i moli za pomoć u dolarima koje ovaj pak štampa u ogromnim količinama, dodao je Lavrov.

– Oni koji traže pomoć od SAD treba da se sete bolnog iskustva svih lidera država u kojima je Vašington igrao neku ulogu, lidera koji su polagali nade u SAD. Čim se situacija menjala, SAD su bez griže savesti odbacivale te lidere i počinjale novu etapu sebične politike – objasnio je ruski ministar.

Mnogo je načina za uništavanje „korena zla“, ne mora se čupati, postoje hemikalije koje mogu da pomognu, rekao je Lavrov u vezi sa izjavom Vladimira Putina da su SAD „koren svakog zla“.


Predsednik Rusije je možda prvi put upotrebio termin „koren zla“ u kontekstu SAD, ali zaključak i procenu da je Sjedinjenim Državama glavni cilj destabilizacija bilo kog regiona u svetu, gde god imaju koristi, nije prvi put izrečen, istakao je Lavrov za emisiju „Moskva. Kremlj. Putin“

– Hemikalije neka svako shvati onako kako mu to obrazovanje i znanje dozvoljava, ja sam to rekao metaforički – kaže Lavrov upitan da li će ljudi pomisliti da poziva na primenu hemijskog oružja.



Glas javnosti/V02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR