Glas Javnosti

Lavrov kaže da je širenje sukoba Izraela i Palestine nedopustivo

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom s ministrom spoljnih poslova Sirije Fejsalom Mikdadom o palestinsko-izraelskom sukobu, uključujući udare sa izraelske teritorije na Siriju.

Lavrov je istakao da je neprihvatljivo širenje sukoba na Siriju i druge zemlje regiona, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Ministri su posebnu pažnju posvetili dramatičnom razvoju situacije u zoni palestinsko-izraelskog sukoba", navodi se u saopštenju i dodaje da su oni ukazali i na opasnost pokušaja spoljnih sila da Bliski istok u ovakvoj situaciji pretvore u prostor za svođenje geopolitičkih računa.


Lavrov je istakao da su neprihvatljivi izraelski vazdušni udari na teritoriju Sirije koji su se pojačali usled događaja u Gazi.

Lavrov i Mikdad su istakli i neophodnost momentalnog prekida krvoprolića u Gazi, rešavanja humanitarnih problema i prelaska na dugoročno rešavanje pitanja diplomatskim metodama na poznatoj međunarodno-pravnoj osnovi.

Takođe su potvrdili privrženost realizaciji odluka Saveta bezbednosti UN po pitanju Sirije i razmotrili rusko-sirijsku bilateralnu saradnju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR