Glas Javnosti

LAVROV: Ne može biti milosti za ubice Darje Dugine

Svet
Autor: Glas javnosti

Ne može biti milosti za glavne organizatore i počinioce ubistva novinarke i političkog analitičara Darje Dugine, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov

Lavrov je ubistvo Dugine, kćerke uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, nazvao "varvarskim zločinom".

- Ne mogu da sudim da li je to bio čin zastrašivanja ili obračuna. Verujem da je to varvarski zločin, koji se nikada ne može oprostiti - poručio je Lavrov.

On je rekao da je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB), koja je za ubistvo optužila ukrajinske specijalne službe, utvrdila činjenice, koje se sada istražuju, prenosi TAS S.

- Istaga će, nadam se, biti završena brzo, a na osnovu rezultata ove istrage, svakako da ne moze biti milosti za glavne organizatore, one koji su ga naredili i počinioce - rekao je Lavrov. 


Dugina (29) je poginula u subotu uveče u Moskovskoj oblasti, kada je aktivirana eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

FSB je navela da je ubistvo počinila državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je u Rusiju doputovala 23. jula 2022. godine, zajedno sa kćerkom.

Ukrajina je negirala bilo kakvu umešanost u ubistvo ruske novinarke i politikologa, a savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, povodom toga što je ruska FSB optužila ukrajinske specijalne službe za ubistvo Dugine, izjavio je da "ruska propaganda živi u izmišljenom svetu". 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR