Glas Javnosti

NATALIJA VOVK osumnjičena za atentat na Darju Dugin! RUSIJA JE TRAŽI ŽIVU ILI MRTVU

Svet
Autor: Glas javnosti/kurur.rs

Ruska federalna služba bezbednosti FSB dva dana posle ubistva Darje Dugin, ćerke filozofa i geopolitičara Aleksandra Dugina rešila je slučaj i za ovu likvidaciju optužila ukrajinsku službu bezbednosti i njenu pripadnicu Nataliju Pavlovu Vovk i još jednog pripadnika nacionalističkog puka Azov.

Naime, kao je FSB saopštio Natalija Pavlova Vovk rođena je 1979. godine, a u Rusiju je stigla 23. jula 2022. godine. Pretpostavlja se pod lažnim imenom i sa ćerkom Sofijom Šaban, rođenom 2010. godine.

Prema navodima FSB ona je iznajmila stan u zgradi u kojoj živi i Darja Dugin, gde je svakodnevno pratila informacije o kretanju Darje Dugin, njenim svakodnevnim navikama i načinu kretanja i života i da je uz pomoć saradnika uspela u pogodnom trenutku da izvede atentat na Dariu Dugin.

Sa time je potvređeno i da je zapravo Darja, a ne Aleksandar Dugin bio meta napada.

FSB dodaje i da je posle izvršenja zločina Natalija Vovk zajedno sa ćerkom istog dana preko Pskovske oblasti napustila teritoriju Ruske Federacije i otišla u Estoniju.

Ukrajinski bloger Anatolij Šarij sugerisao je da je dete moglo da podmetne bombu ispod Darjnog automobila, jer niko ne bi pomislio na njega.

„Na dan ubistva, Vovk i Šaban su bili na književnom i muzičkom festivalu Tradicija, gde je Dugina bila kao počasni gost.

Takođe dodaje se i da je Natalija Vovk bila bivša pripadnica puka Azov koji se nalazi u sastavu Ukrajinske nacionalne garde.

Projekat hakerske grupe Nemesis ju je već neko vreme obeležio, očigledno, je u pitanju ogroman neuspeh FSB-a.

Ono što je zanimljivo kao u filmu Šakal jeste da je u antentatu, a prethodno i za praćenje korišten mini kuper automobil ma kome su menjane registarske tablice ukrajinska, ruska i kazahstanka, prema potrebi.

Pri ulasku u Rusiju koristili su registarske tablice DPR - E982KSH DPR, u Moskvi - kazahstanske tablice - 172AJD02, a pri izlasku - ukrajinske.



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR