Glas Javnosti

LAVROV: AMERIKA je kao Adolf Hitler kad je mobilisao većinu evropskih zemlja za napad na SSSR

Svet
Autor: Glas javnosti

Američke Države danas su potčinile ceo kolektivni Zapad kako bi pretvorili Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

- SAD su danas sebi potčinile gotovo ceo kolektivni Zapad, mobilišući ga da pretvori Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije. Baš kao što je Adolf Hitler svojevremeno mobilisao većinu evropskih zemlja za napad na SSSR. Kao ni tada, ni sadašnjim planovima nije suđeno da se ostvare. Predsednik je to vrlo jasno rekao u Kremlju - rekao je Lavrov tokom obraćanja u Državnoj dumi.

Kako je istakao, ulazak DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije je logičan nastavak ujedinjenja ruskih zemalja, što je započeto 2014. godine vraćanjem Krima i Sevastopolja u Rusiju.


- Mi ne reagujemo na izmišljene pretnje u dalekim zemljama. Mi štitimo svoje granice, svoju otadžbinu, ceo naš narod od stvarnog genocida, koji su organizovali potomci i sledbenici nacističkih poslušnika koji su otišli da služe prekookeanskim gospodarima - poručio je šef ruske diplomatije.

Državna duma je ratifikovala sporazume o ulasku Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR