Glas Javnosti

KURC UZ BLERA NA NOVOM ZADATKU: Evo u kom će TELU obojica voditi BITKU na STAROM KONTINENTU!

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc, koji je krajem prošle godine morao da napusti tu funkciju ubog optužbi za korupciju i paćanje anketa državnim novcem.

Naime, kako pišu austrijski mediji Kurc je našao novi posao, postaje kopredsedavajući Tonija Blera u Evropskom savetu protiv antisemitizma.

Bivši kancelar i bivši britanski premijer zajedno će predvoditi nevladinu organizaciju posvećenu borbi protiv antisemitizma.

Bivši britanski premijer bio je predsedavajući Evropskog saveta za toleranciju i pomirenje (ECTR) od 2015. godine. Bivši šef vlade Austrije Kurc sada će biti njegov kopredsedavajući i trebalo bi omogući međunarodne kontakte, navodi se.

Bler je tu ulogu imao otkako je napustio mesto izaslanika za Bliskoistočna pitanja.

Inače, nedavno su austrijski mediji preneli i da se Kurc zaposlio kod milijardera Pitera Tila.

Ko je sve član ECTR
 
Institucija je osnovana u Parizu 2008. godine. Predsednik ECTR-a je trenutno ruski preduzetnik Vjačeslav Moše Kantor, koji je i predsednik Evropskog jevrejskog kongresa i jedan od osnivača Svetskog foruma o holokaustu. ECTR sebe vidi kao „ čuvara“ tolerancije u Evropi i kampanje protiv diskriminacije Jevreja i negiranja holokausta, piše Kurir.

Nekoliko bivših premijera i predsednika su članovi ECTR. Španac Hoze Marija Aznar i Šveđanin Goran Person, između ostalih. Bivši austrijski vicekancelar Erhard Busek (OVP) takođe pripada ECTR.

BONUS VIDEO: Ekskluzivno: Glas u Melburnu sa Srbima ispred Novakovog hotela

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR