Glas Javnosti

KRAJ RATA NIJE NI NA VIDIKU: Posle sastanka sa Putinom zapadni lider saopštio STRAŠNE VESTI

Svet
Autor: Glas javnosti

Kancelar Austrije Karl Nehamer rekao je nakon sastanka sa Vladimirom Putinom da je zarobljen u svom viđenju prirode konflikta, kao i da kraj rata nije na vidiku.

Austrijski kancelar je dodao da nije optimističan kada je u pitanju diplomatsko rešenje rata u Ukrajini. Nehamer se sa Putinom sastao u zdanju Novo-Ogarjovo u Moskvi i time postao prvi lider neke od zemalja Evropske unije koji je to učinio otkako je počeo rat u Ukrajini. Sastanak je trajao oko 75 minuta

Austrisjki kancelar je rekao da je u razgovoru koji je bio "dirketan, otvoren i težak" poručio Putinu da će EU povećavati sankcije dokle god bude bilo novih žrtava. On je preneo i svoje utiske iz Buće, koju je posetio pre dolaska u Rusiju."Putinovu logiku u velikom delu određuje rat i on se ponaša u skladu sa tim. Uprkos tome, on je nastavio da odbacuje termin rat" - rekao je Nehamer.

Karl na meti kritika

Put u Moskvu austrijskog kancelara Karla Nehamera na razgovore sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom izazvao je kritike koalicionih partnera.Zeleni za posetu Nehamera Moskvi nisu bili konsultovani i saznali su za to iz medija. Poslanica Zelenih Eva Ernst Džidžić kritikovala je posetu Nehamera.

"Ne podržavam tu posetu" - poručila je poslanica zelenih.

Lider Zelenih i vicekancelar Verner Kogler je bio umereniji, i koalicionom partneru poručio je da se nada da je poseta bila usaglašena sa EU.Takođe, i gotovo sve opozicione partije u Austriji bile su protiv posete Nehamera Moskvi, uz obrazloženje da ne treba pružati platformu Putinu za iznošenje svojih stavova. Samo je Slobodarska partija (FPO) podržala inicijativu kancelara, piše Alo.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR