Glas Javnosti

KORONA ZAKLJUČALA ŠANGAJ ALI SAD JE STIGAO PAKAO: Stanovnike sustiže STRAŠNI usud

Svet
Autor: Glas javnosti

U Šangaju je sve manje hrane zbog lokdauna koji je ovaj 26-milionski grad ostavio zaključanim za dobavljače.

Kako prenose strani mediji, stanovnici Šangaja već počinju da se žale da im nestaje hrane nakon što su u lokdaunu od kraja marta. Građani su naterani da ne izlaze iz kuća pa tako ne smeju čak ni do prodavnica da kupe osnovne namirnice. Skoro 20.000 novozaraženih ovaj grad je prijavio samo danas.


Kinezi kao i na početku korone pribegavaju najstrožim merama pa se tako čak i deca rastavljaju od zaraženih roditelja. U sredu je u gradu počeo novi krug masovnog testiranja kako bi se otkrili slučajevi koji prolaze "ispod radara". Čak iako imaju blage simptome, ljudi moraju da idu u bolnice i, za razliku od Evrope, ne toleriše se ostanak u kućnim uslovima već odlaze u karantine koji su, kako prenosi Rojters, već pretrpani sa lošim uslovima boravka.



U Šangaju je tako sada moguće samo naručiti onaljn hranu i vodu i samo radi dostava koju obavljaju vladine službe ali usled velikog lokdauna i ogromnog broja porudžbina u gradu veličine bivše Jugaslavije, jako je teško doći do nove dotave.

Šangaj se suočava i sa rastom cena ali i sa time da stariji ljudi, koji su navikli na tradicionalni način kupovine, ne mogu da se snađu sa onlajn porudžbinama..


Šangaj kao najveći kineski grad nikada nije prošao kroz ovakav lokdaun kakav je bio svojevremeno  u Vuhanu a brodovi koji stoje u luci i potpuno zaleđivanje svih privrednih aktivnosti moglo bi da ima mnogo dublje posledice na kinesku privredu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR