Glas Javnosti

KONAČNO: Novi Zeland otvorio granice za strance posle više od dve godine

Svet
Autor: Glas javnosti

Novi Zeland otvorio je u ponedeljak otvorio granice za strance, prvi put od marta 2020. godine kada je zemlja "zaključana" zbog pandemije koronavirusa.

Granice Novog Zelanda počele su ponovno da se otvaraju u februaru, prvo za Novozelanđane, a ograničenja su postepeno popuštala.

Proces ponovnog otvaranja završio se u nedelju uveče, a posetiocima kojima su potrebne vize i onima sa studentskim vizama sada je takođe dopušten dolazak na Novi Zeland.


Dozvoljen je i dolazak kruzera, kao i stranim jahtama, prenosi N1.

Posetioci moraju da budu vakcinisani protiv kovida-19, a po dolasku na Novi Zeland moraju da se testiraju najmanje dva puta.

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern rekla je na Kineskom poslovnom samitu u Oklandu da je završetak postupnog otvaranja granica ogroman uspeh.

„Bio je to postupan i oprezan proces s naše strane od februara dok mi, zajedno s ostatkom sveta, nastavljamo da upravljamo vrlo živom globalnom pandemijom, istovremeno čuvajući naše ljude“, rekla je premijerka.

Studenti iz inostranstva značajno doprinose novozelandskoj ekonomiji, a obrazovni sektor se nada da će iskoristiti otvaranje granica.

Novozelandski ministar turizma Stjuart Neš je rekao da će povratak kruzera takođe biti podsticaj za lokalne industrije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR