Glas Javnosti

Кина представила 16 нових професија

Svet
Autor: Politika.rs/pixabay

Пекинг - Кинеска управа за људске ресурсе признала је 16 нових професија како би ишла у корак са економским и технолошким развојем.

Нове професије, углавном у привредним гранама у развоју и услужним секторима, укључују техничаре паметне производње, индустријске интернетске техничаре, техничаре виртуелне стварности, менаџере ланца снабдевања, тренере вештачке интелигенције, управљаче обједињених медија, респираторне терапеуте, између осталог наводи се у заједничком саопштењу Министарства за људске ресурсе и социјалну сигурност и повезаних одељења.

Како се кинеска економија креће ка квалитетном развоју, у разним индустријама појавила су се нова радна места која захтевају нове вештине и знање, преноси Међународни кинески радио (ЦРИ).

Ослобађање нових радних места може подстаћи развој сродних индустрија, повећати запосленост и ојачати стручно образовање и обуку, каже се у саопштењу.

Ово је други пут да је Кина додала нове професије на своју листу. Кина је у априлу 2019. објавила првих 13 нових занимања, јавља Танјуг.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR