Glas Javnosti

Kadirov nudi Putinu 3.000 boraca nakon velikh gubitaka Rusije u Ukrajini

Svet
Autor: Glas javnosti

Za Kadirova, rat u Ukrajini je bedem protiv „zapadne agresije“

Kadirovljeva ponuda dolazi pošto Rusija pati od najvećeg broja žrtava u Putinovom ratu do sada.


Čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio je da je još 3.000 njegovih boraca spremno da ode da se bori u Ukrajini u sastavu jedinica ruskog Ministarstva odbrane i snaga ruske nacionalne garde.


Kadirov, samoproglašeni „pešak“ ruskog predsednika, rekao je da su njegovi borci spremni da formiraju nove jedinice ruskog ministarstva odbrane i snaga ruske nacionalne garde.


Njegova izjava dolazi usred izveštaja da su ruske trupe pretrpele „neke od najvećih“ gubitaka do sada usred intenzivnih borbi u istočnoj Ukrajini. Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva (MoD) je u ponedeljak saopštilo da Rusija ovog meseca u proseku gubi 931 čoveka dnevno, uglavnom u borbi za grad Avdijevku.



Do sada najveći broj žrtava koje je Rusija pretrpela za mesec dana – prema ukrajinskim podacima – bio je mart ove godine, sa prosečno 776 gubitaka dnevno tokom pokušaja zauzimanja Bahmuta.

„Oni (čečenski borci) imaju najbolju opremu i moderno oružje“, rekao je Kadirov na Telegramu. Pored toga, momci su veoma borbeni i veoma motivisani da postignu rezultate“, dodao je on


Za Kadirova, rat u Ukrajini je bedem protiv „zapadne agresije“.

Kadirov je u maju izjavio da je Čečenija od početka rata Rusije i Ukrajine poslala više od 26.000 boraca da se u Ukrajini bore u sastavu ruskih snaga.


Kadirov je takođe tvrdio da je prošle godine poslao svoja tri sina tinejdžera da se bore u Ukrajinu, rekavši da želi da se "pokažu u pravoj borbi".


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR