Glas Javnosti

JUŽNOKOREJSKA ŠPIJUNSKA AGENCIJA: Severna Koreja poslala više od milion artiljerijskih granata Rusiji

Svet
Autor: Glas javnosti

Artiljerijske granate su navodno slate u Rusiju brodovima i drugim sredstvima od početka avgusta

Severna Koreja je poslala više od milion artiljerijskih granata Rusiji od avgusta da bi pomogla Putinu u ratu protiv Ukrajine, saopštio je poslanik u Južnoj Koreji.


Artiljerijske granate su poslate u Rusiju brodovima i drugim transportnim sredstvima od početka avgusta, rekao je poslanik Ju Sang Bum, pozivajući se na obavještajni brifing.

Južnokorejska nacionalna obaveštajna služba (NIS), koja je održala brifing, takođe veruje da režim Kim Džong-una upravlja svojim fabrikama municije punim kapacitetom kako bi ispunio zahteve Moskve za oružjem.


Severna Koreja je takođe verovatno u oktobru poslala stručnjake za oružje u Rusiju da savetuju moskovske zvaničnike o tome kako da koriste oružje.

Znaci pojačanog partnerstva došli su ubrzo nakon što su se Putin i Kim sreli u istočnoj Rusiji u septembru, što je izazvalo spekulacije da će Severna Koreja uskoro pomoći Moskvi u njenoj kontinuiranoj invaziji na Ukrajinu.


SAD i Južna Koreja spekulišu da su dve zemlje sklopile sporazum o naoružanju kako bi Rusiji obezbedile preko potrebnu municiju u zamenu za napredne ruske tehnologije koje mogu da ojačaju nuklearno naoružanu vojsku Severne Koreje.


Eksperti su takođe istakli da je sastanak dvojice lidera koji je veoma publiciran na ruskom kosmodromu Vostočni, velikom postrojenju za lansiranje satelita, bio znak da Kim traži rusku tehnološku pomoć za svoj špijunski satelitski program.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR