Glas Javnosti

PUTIN: Zapad sankcijama samo sebi naneo štetu

Svet
Autor: Glas javnosti

Zapad je pokušao da udari na Rusku Federaciju sankcijama, ali je samog sebe kaznio, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u Moskvi na sastanku o ekonomskim pitanjima.

"Tekuća statistika pokazuje da se ekonomska situacija u celini razvija predvidivo, u skladu sa prognozom. Tokom devet meseci ove godine, ruski BDP je porastao za 2,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a u avgustu i septembru povećan je za 5,2 odsto. Istovremeno, prerađivačke industrije koje nisu vezane za eksploataciju resursa rastu bržim tempom", naveo je Putin.

Nezaposlenost u Rusiji je stalno niska, oko tri odsto, a plate rastu više nego inflacija, istakao je predsednik Rusije. On se našalio na račun novih EU sankcija.


"Što manje smeća, to bolje, manje su mogućnosti da nam se šalju stenice iz evropskih zemalja", poručio je Putin, komentarišući moguću zabranu EU za isporuku šrafcigera i igala i naveo da će se sankcije EU povećati.

Putin je upozorio da Zapad može da nastavi da sprovodi sabotaže i provokacije protiv Rusije.

On je istakao da je neophodno da se pojačaju svi pozitivni trendovi u industriji, poljoprivredi i sektoru usluga u Ruskoj Federaciji, ali i ukazao vladi i Centralnoj banci da je neophodno koordinisano smanjiti inflaciju. Osim toga, on je naredio da se pažljivo prati dinamika cena društveno značajnih proizvoda. 

Prema njegovim rečima, Uredba o deviznoj zaradi je već odigrala pozitivnu ulogu.BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR